IMG_7686

Wie ben ik?

Ik ben Marjolijn Tol. Ik ben geboren op de eerste lentedag van 1983. Vanaf mijn 18e werk ik met kinderen en jongeren met allerlei soorten problemen, met zichzelf, thuis en/of op school. Het was voor mij een logische stap om na de brede opleiding SPH, meer verdieping in de ontwikkeling van kinderen en jongeren te zoeken. Ik ben dan ook Orthopedagogiek gaan studeren en heb hierin de Master opleiding afgerond.

In verschillende rollen en vormen heb ik kinderen en hun ouders geholpen en begeleid. Het werken met kinderen inspireert mij en is iets waar ik veel plezier aan beleef. Naast dat kinderen puur zijn, beschikken kinderen over een enorme veerkracht. De manier waar op zij naar dingen kijken, kan voor ons als volwassenen heel verfrissend en relativerend zijn.

Iedereen heeft zijn eigen ingewikkeldheden, maar vooral ook mogelijkheden. Ik vind het daarom een uitdaging om aansluiting te vinden en op de juiste manier ondersteuning te bieden. Net dat zetje te geven, waardoor de ander zelf de stappen durft en kan zetten. Daarbij ben ik iemand die uitgaat van mogelijkheden. Ik kan me goed inleven in anderen en kan daardoor ook snel een vertaling maken naar derden. Dit kan prettig zijn in gesprekken met bijvoorbeeld school of andere hulpverleners.

Sinds ik zelf moeder ben van twee dochters (2013 en 2016) en een zoon (2018) weet ik hoe belangrijk het is dat je kind goed in zijn vel zit. Je gunt je kind de wereld en wilt er alles aan doen om het te helpen de ‘hobbels’ op hun pad zo goed mogelijk te nemen. Bij de ene hobbel verloopt dit soepeler dan bij de andere. En bij sommige hobbels is het prettig om wat meer hulp te hebben.

Dit is waarom ik de opleiding Kindercoach heb afgerond en ben begonnen met mijn praktijk. Met Knap Lastig bied ik op een laagdrempelige manier kinderen, jongeren en hun ouders hulp waar zij dat zelf willen. Help ik met het zetje om de hobbels zo soepel mogelijk te kunnen nemen.

 

Wil je Gratis kennismaken? Dat kan.